Gör nya affärer med Linkedin

20/09/10

Det sociala businessnätverket Linkedin har mer än 65 miljoner registrerade användare, spridda över mer än 200 länder. I Sverige räknar man med någonstans mellan 250 000 och 300 000 användare.

 

Bisfronts VD Karl-Erik von Bahr ger 5 tips på hur man maximerar nyttan med LinkedIn i tidningen Driva-Eget.

 

5 steg att maximera nyttan med LinkedIn:

 

1. Gör en detaljrik profil
Registrerar dig gör du på Linkedin.com. Försök få med så mycket relevant info som möjligt. Inte bara namn och titel. Varje ny utbildning du går, varje nytt projekt du genomför och varje ny kompetens du och ditt företag skaffar er ska med. För det är kanske just det någon sitter och letar efter.

2. Skaffa kontakter
Att ha många kontakter är så klart bra. Lägg till alla du jobbat med och eller känner väl. Men försök inte lägga till folk du inte har någon koppling till. Det ger bara ett oseriöst intryck när det visar sig att ni inte alls har några gemensamma nämnare.

3. Skapa grupper
Genom att vara den som initierar diskussionstrådar och grupper kan du, förutom att få värdefull information, bli den som ”äger” ett intresse eller ett ämnesområde, och därmed bli den som man vänder sig till när det behövs specialkompetens.

4. Uppdatera statusen
Ett snyggt och smart sätt att påminna folk om att du finns och vad du håller på med. ”Har just hållit ett föredrag och säljstrategier”, visar vad du gör och att du fortfarande är aktiv.

5. Spana på konkurrenterna
Linkedin handlar inte bara om att sälja sig själv. Du får också inblick i vad dina konkurrenter sysslar med, vilka affärer de just gjort och vilken typ av personal de vill rekrytera.

Läs hela artikeln här: 
http://www.driva-eget.se/sa-gor-du-nya-affarer-pa-natverket-linkedin-9153469

Några nöjda kunder / se fler kunder...